keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kasvissyöjäkissat

Sain mieheltä ruusuja piristykseksi, kun oli niin huono päivä eilen. Olin todella ilonen kun ruusut sain käteeni, mutta huolin heti siitä, että missä saan pidettyä ruusut suojassa kissoilta!

Kuinka ihanata on, kun odotat miestä kotio töistä ja tämä sua sinulle piristykseksi kimpun
kauniita ruusuja? :-)
Noh eihän se hirveän helppoa ollutkaan.

Meillä Nelli on kaikista kiinnostunein kasveista ja Nelli onkin valmis tekemään mitä vain päästäkseen käsiksi kukkasiin ja kasveihin. Tai jos salaatti on jätetty epähuomiossa keittiön tasolle, ei mene kauaa kun sen kimpussa on Nelli tai Nuppu. Aluksi olin hyvinkin luottavainen ja laitoin ostamani tulppaanit keittiön yhdessä nurkassa olevan, n. 1,1m korkean hyllyn päälle. Kukaan kissoista ei kiinnittänyt huomiota niihin. Ne saivat olla kaikessa rauhassa hyllyllä puoltoista vuorokautta. Sitten jäi Nelli ja Jekku kiinni tulppaanien lehtien syömisestä. Annoin kukkien kuitenkin olla hyllyllä ja sitten toisena yönä ruukku pudotettiinkin...

Laitoin joskus myös meidän korkean lasivitriinin päälle kauniin lilja-kimppuni siinä toivossa ettei kukaan kissoista tuhoa niitä. En uskonut kenenkään hyppäävän niin korkealle. En tuntenut ilmeisestikkään hämähäkki-ristomme ponnistusvoimaa. Yritin vielä ovelasti viedä kukat sinne niin, ettei kukaan kissoistani nähnyt minun vievän niitä. Älä aliarvioi kissan nenän tarkkuutta! Ei mennyt pitkään, kun Nelli jo löydettiin syömässä liljojani.

Kumma homma on, ettei kissa ota opikseen oksentamisesta. Monesti Nelli oksentaa jälkeenpäin kun on ensin kukkiani syönyt. Silti kukkasille pitää aina palata. En tiedä onko sitten kissalla tarkoituksena puhdistaa suolistoaan, kun ei syömistä lopeta. Kissoille on ruohoa, jota suositellaan annettavaksi juuri suoliston putsaamiseen. Käyttääköhän moni tätä "kissaruohoa"?

Eilen ruusut olivat olohuoneessa keittiönpöydän päällä, kun me ihmiset olimme itse olohuoneessa viettämässä aikaa. Ruusut saivat paljon katsojia, mutta kaikista kiinnostunein oli yllättäen Nelli. Lita ja Nuppu kävi myös haistelemassa ruusuja, ja Nuppu hieman maistoikin, mutta ei pahempaa syömistä ollut kenenkään osalta. Nelli nyt kävi useamman kerran moikkaamassa kauniita ruusuja.

Ihanat ruusuni ovat olleet eilis illasta saakka keittiön lieden vieressä tasolla, enkä huomannut, että ruusuja olisi hirveästi syöty. Kerran sain huutaa Nellin alas tasolta kun tämä ruusuille päin oli matkalla, mutta pelkästä topakasta "Nelli!" ärähdyksestä Nelli tuli kiltisti alas. Harvoin meillä kyllä kissat keittiöntasolla hengailee ja tulevat kyllä käskystä alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti