tiistai 22. marraskuuta 2011

Musti&Mirri

Pitkästä aikaa löysin aikaa itselleni, tai oikeastaan otin aikaa itselleni, ja päätin kirjoittaa elämäni tärkeimmistä olennoista eli kissoistani. Mitä heille kuuluu, no sitä samaa. He nukkuvat, syövät, pilaavat tapetin olohuoneesta, leikkivät activity-radallaan, kakkaavat ja ovat hellyyttäviä.

Kävin tänään taas M&M:ssä hakemassa hieman täydennystä kaappeihin. Olemme viime aikoina ostaneet 1,5kg ja 2kg raksupusseja Nellille, Litalle ja Nupulle. Vaikka se on kerralla isompi sijoitus, niin kyllä se on kannattavampi. Ei tule käytyä niin usein raksuja hakemassa, niin ei mukaan pääse tarttumaan aina kaikkea kivaa pientä. Ne pienetkin tekevät hyvin nopeasti suuren laskun.

Katselin tänään ihania uusia ruokakuppeja. Ne maksoivat 7,90e kipale. Teki kovasti mieli ostaa niitä, mutta en sitten raaskinut. Meillä tosiaan Nuppu, Nelli ja Lita syövät omista kipoistaan ja Jekku, Niba ja Pipsa jakavat yhteiset kipot. Tytöillä on kaikilla samanlaiset liukuesteellä varustetut valkoiset muovikupit, jossa on mustia kalankuvia. Maksoivat biltemassa muistaakseni 1,95e kipale. Pojilla ja Pipsalla puolestaan on kaksi teräskuppia telineessä. Teline ja kupit maksoivat jotain 10e luokkaa. Koska olen tälläinen neuroottinen kuppien samanlaisuuden vuoksi, olisi nuo ihanat kala-kupit tulleet hieman kalliiksi. Ehkä joulupukki tuo kisuille uudet kupit!

Ihana vaaleanpunainen sopisi tytöille kuin nakutettu...
..mutta kaunis tummanpunainen sopisi jouluntunnelmaan!

Rahaa upposi taas M&M:ään yli 50e. Mukana oli kyllä kissanhiekkapussi, joka jo yksistään maksoi melkein 10e, Hill'sin Optimal Care; Rabit 2kg, joka maksoi hieman yli 20e ja kynsisakset, jotka ei ollut kylläkään kuin alta 7e.

En muista koska olisin itse ostanut meille ihmisille  yli 50e:lla ruokaa  kaupasta.
On se kyllä totta, kun monesti sanotaan lemmikkien syövän paremmin kuin ihmisten.
En silti valita. Kissani ansaitsee parasta.

Kynsisakset oli pakko ostaa uudet, kun vanhat alkoivat olla jo niin tylsät. Tuntui, että joutui leikkamaan hirveän "lujaa", että sakset leikkasi. Nyt kun leikkasin uusilla saksilla Pipsan kynnet, ei se vaatinut samanlaista vaivaa. Ainut miinuspuoli oli, etten pystynyt leikkaamaan saksilla kuten niillä kuuluisi. Saattaa kyllä olla, että tämä johtui Pipsastakin, mutta saksen alareuna ei mahtunut kynnen ja anturan väliin. Jouduin siis leikkaamaan pystysuunnassa saksilla vaakatason sijaan. Kävi se niinkin. 

Uusilla kynsisaksilla on hyvä leikata kynsiä.
Taitaa Litakin päästä kauneushetkeen piakkoin.

Jotkut eivät leikkaa kissojen kynsiä laisinkaan ja ei meilläkään kukaan muu kuin Pipsa vaadi kynsien leikkaamista. Pipsalla kasvaa vasemmassa etutassussa yksi kynsi pahasti anturaan kiinni, jos tämän kynttä ei leikkaa. Kummastelimme melko kauan miehen kanssa, että miksi Pipsa ontuu toista tassuaan. En tiedä, miksei heti tullut mieleeni katsoa Pipsan kynsiä. Seuraavalla kynsienleikkuu kerralla paljastui syy. Kynsi oli painautunut pahasti anturaan. Pienen säätämisen ja Pipsa-paran kiusaamisen jälkeen, kynsi saatiin pois painamasta. Nyt anturassa ei enää näy niin isoa painaumaa kuin aiemmin, mutta painauman kohta anturasta on hieman kovettunut. Mitä tästä opimme, tarkastele kissasi kynsiä aika ajoin, vaikka niitä et leikkaisi. Jos jokin kynsissä huolestuttaa, mutta kissa ei anna sinun niitä leikata, soita eläinlääkärille tai käy kysymässä lähimmästä eläinkaupastasi leikkaavatko he. 


N: "Mitäs hyvää me tänään saatiin?"
J: "Täällä tuoksuu nenään jokin..."

J: "Täytyy kyllä merkata tämäkin pussi."
N: "Hei ne on nämä kissanminttunapit, mitkä tuoksuu niin hyvältä."

Viisi kissaa näkyvissä, vielä yksi puuttuu kuvasta. Mutta kuka?


N: "Anna nyt prkl näitä raksuja vai pitääkö kaikki tehdä itse?"

Pipsan lemppari ruokaa. Applawsin tölkit. :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti