maanantai 9. tammikuuta 2012

Voihan kakka!

Meidän pienen pieni pumpuli-Lita.
On tainnut ihminen olla hieman liian laiska kampaamaan, kun
leijonanharja näyttää noin sekaiselta. 
Ei tainnut Brit Caren ruoka oikeen sopia meidän pumpulille! Kummastelin pissa-astiassa ollutta löysähkön näköistä kakkakasaa tuossa yksi päivä. Ajattelin ensin, että masu on mennyt mennyt sekaisin, koska annoin ison määrän vanhaksi menevää leipäkinkkua. (Joo joo, niissä on kissoille pahoja aineita, i know) Ovat he kyllä aiemminkin saaneet ihan yhtä paljon leipäkinkkua, mutta ajattelin syyn mahan löystyyteen olevan siinä. Seuraavana päivänä annettuani viimeisen purkin ostamaani Brit Caren märkäruokaa, alkoi vessan lattialle ilmestymään löysiä kakkalätäköitä. Ja se haju! Hyi kiesus!

Ei tarvinnut enää miettiä kenenkä jäljiltä löysäjätös oli, sillä vain Lita tekee meidän kissoistamme sitä, että hän päästää löysätjätökset astian ulkopuolelle. On aina tehnyt niin! Muut kissat kyllä päästää löysätkin astiaan. Sanon aina, että Lita on liian hieno-neiti mennäkseen astiaan suttaamaan turkkiaan. Ehkä vessan kaakeleille on kivempi päästää löysät, niin ei jää kissanhiekkaa takapuolen kakan lisäksi? Lisäksi Lita vaikutti nyt hieman huonovointiselta. Tämä hakeutui omiin oloihinsa raapimispuun oleskelukoloseen, jossa ei yleensä koskaan ole. Lita nukkui normaaliin tapaan melkein koko päiväsajan. Kun tuli iltaruuan aika, ei Lita syönyt mitään. Aloin jo huolestumaan. Onneksi vihreä-laaservalo sai eloa Litaan. Tämä leikki ihan normaalisti valolla. Juoksi, hyppi ja vaani.

"Ai nytkö leikitään?"

Noh sain Litan masun normaalisoitumaan seuraavana päivänä antamalla vain paljon vettä ja pelkästään raksuja.

Toissapäivänä annoin sitten taas Miamorin pienen tölkkiruuan. Ja masu löystyi taas. Nyt ei tullut kuin kerran lattialle löysät. Taas palasin antamaan vain vettä ja raksuja.

Se on kuin pientä vauvaa hoitaisi, kun Litalla on masu löysällä. Joka vessakäynnin jälkeen täytyy pestä takapuoli. Ei ole hirveän kiva, kun Lita tykkää oleskella mieheni vaatteiden päällä, että Lita menee sitten kakkaisella turkilla siihen! Pesut onnistuu yllättävän hyvin. Vähän Lita yrittää aina rimpuilla kun takapuoli osuu veteen, mutta parempi niin, että minä pesen eikä Lita itse.

Eilen annoin päivällä Applawasin kanaruokaa Litalle kun ajattelin sen olevan varma-ruoka. Maha ei juu löystynyt, mutta myöhemmin Lita oksensi kaiken tämän ruuan pihalle. Ruokaa oli ihan älytön määrä. Voisin veikata Litan ahmineen liikaa liian äkkiä. Illalla Lita sai taas vain raksuja.

Tänään Litan masu on ollut normaali. Ei ole ollut jätöksiä lattialla. En kuitenkaan antanut vielä märkäruokaa. Huomenna koitetaan taas. Jospa tämä murhe saataisiin taas jäämään historiaan! :-)

" Täällä se tyhmä pilkku taas on... "

" Miksei sitä saa kiinni? "
" Kato Niba, se yrittää mennä pakoon. "

" Not on my watch!! "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti