maanantai 25. heinäkuuta 2011

Älä pue mustaa

"Älä vaan pue mitään mustaa päälles kun tuut." Joudun sanomaan melkein aina tuon lauseen ystäville, jotka tulevat kahvittelemaan. Mustavaate ja kuusi kissaa eivät vain sovi yhteen. En tiedä onko meidän kissoissa jotain vikaa vai miksi heistä lähtee karvaa niin paljon? Tuntuu, että vaikka harjaisin heitä päivästä toiseen 24/7, silti sitä karvaa riittää vielä irtoamaan sohville, matoille, tuoleille ja leijailemaan ilmaan.

Jos kissoissa jostain en pidä, on se tuo karvanlähdön määrä. On ihana käydä esimerkiksi kylpylässä suihkussa ja sen jälkeen kuivata itsensä pyyhkeeseen, josta ei tartu karvoja naamaan. Tai ihana ostaa musta kaunis mekko, kun se ei ole vielä koristeltuna erivärisillä kissankarvoilla. Itse olen oppinut elämään karvojen kanssa ja olen oppinut ettei mustat vaatteet sovi meille kotiin, mutta vieras-parat. Aina hävettää kun he astuvat sisään ja pääsevät istumaan sohvalle on paidassa jo karvoja. Ja kuinkahan moni heistä ei kehtaa sanoa karvojen häiritsevän heitä?

Kissoistani ainoastaan yksi kissa silminnähden nauttii harjaamisesta. Nimittäin Pipsa. Pipsa heittäytyy kyljelteen ja yleensä selälteenkin harjauksen aikana. Muita saan harjattua pienen huijauksen avulla, he luulevat minun silittävän ja rapsuttavan heitä, eivätkä huomaa miten käsi vaihtuu harjaan. Auta armias jos kissa älyää harjan koskevan heihin. Ensin harjaa purraan hetki ja loppujen lopuksi lähdetään pois. En tiedä auttaisiko harjan vaihtaminen? Voisiko kissani olla sen verran hassuja, etteivät he tunnistaisi erinäköistä, kokoista ja muotoista harjaa kuin mitä meillä on nyt? Antaisiko he sitten harjata?

Harjailtiin Pipsan kanssa hetki ja karvaa olis lähtenyt vielä lisää ties kuinkaJekkua ja Litaa harjailtiin.Pipsan hyvä ystävä. Kampaa täytyy hoitaa aina välillä, sillä hoitaahan sekin Pipsaa. ^^

Olemme miettineet Furminaattorin ostamista. Meillä on nyt ollut käytössä ihan tavallinen kampa. Kyllähän sillä nyt karvaa lähtee, mutta en tiedä saisiko Furminaattorilla paremmin pohjavillan lähtemään? Mustin&Mirrin sivuilla kyllä sanotaan näin:

"Furminator Short-hair on uskomattoman tehokas pohjavillan- ja irtokarvanpoistaja. Vähennä helposti irtokarvan määrää huonekaluissa ja vaatteissasi. Furminator-karsta irrottaa irtokarvat ja pohjavillan vahingoittamatta tai katkomatta turkin päälliskarvaa."


Ehkä tuo täytyy käydä hakemassa kun seuraava tili tulee. Jospa se helpottaisi edes vähän?

1 kommentti:

  1. Ompas tutunkuuloista meininkiä :) Meillä on kotona kaksi ragdollia, ja karvaa sitten ihan pikkuisen.. Harjaus sujuu meilläkin parhaiten kuvailemmallasi tavalla, eli huijaamalla :)

    Furminaattoria ollaan mekin harkittu, ehkäpä tarttuu mukaan seuraavalla eläinkauppakeikalla.

    VastaaPoista