perjantai 2. syyskuuta 2011

Elokuun menot

Ja niin se uusi kuukausi kierähti käyntiin !

Pidin tämän kuun kyselyä sivullani ja kysymyksenä oli, että kuinka paljon rahaa tulee tuhlattua kuukaudessa kissoihin. Tässä on tulos:


En uskalla laskea
  2 (28%)
10-40e
  0 (0%)
40-60e
  1 (14%)
60-100e
  4 (57%)
Otin siis viime kuussa (elokuussa) ylös kaiken rahanmenon, jonka kissoihin tuhlasin. Tietenkin tuli sellaisiakin ostoksia, joita ei tule joka kuukausi hankittua, mutta lasketaan silti ne mukaan.

Vastauksia tuli hurjat 7 kappaletta. Kiitos näille vastaajille. Olisi ihanaa jos saisi oman tuhlauksen pysymään tuossa 40-60e. Neljä uskalsi myöntää itselleen ja meille muille, että summa on lähemmäksi 100e. Tuohon summaan mahtuu jo muutama ruokapurkki, lihapaketti ja raksuja, kissanhiekasta puhumattakaan. Kaksi ei uskaltaunut edes lähtemään laskemaan. Voipi olla, että tämän kirjoutuksen jälkeen kadun, että ikinä lähdin laskemaan euroja yhteensä. Mitä näistä voidaan päätellä, niin kyllä ne kissat syö rahaa ihan kiitettävästi. Pääseeköhän koiran kanssa halvemmalla? Jos on useampi kissa ja syöttää eläinkaupan ruokaa, niin ei kyllä puhuta ihan pienistä summista. Puhumattakaan jos ruuat joutuu ostamaan eläinlääkäriltä tai ruokkii kissojaan barffi tyyliin.

Mutta asiaan.
Laitoin itselleni ylös word-tiedostoon kaikki menot, jotka kohdistuivat perheemme tärkeimpiin. Listassa on muutama tuote, jota ei tule joka kuukausi ostettua (luojan kiitos), mutta lasketaan ne nyt yhteissummaan. Tehdään oma laskelma pelkille ruuille sekä ruoka+kissanhiekka laskelma vielä kolmanneksi. Here we go..

Kissanhiekka 9,9e x3
Raksu-rasiat
- 2,4e x2
- 2e x2
Zooplustilaus


- raapimispuu 69e
- leikkirata 12e
- ruokapurkkien kannet 3e

Kissanherkut 3,5e x3
Sterilised -raksut +400g 6,1e x2
Kanan fileet 3,99e x2
Jauheliha 1,99e
Opticat märkäruoka 3,5e x2
Opticat raksupussi 2,89e


Auts..


Kaikki yhteensä:  239,25e
Pelkät ruuat: 116,75e
Ruoka+Hiekka: 146,45e

Mitäs tästä selviää..ei ole halpaa pitää kuutta kissaa ei. Vieläkin kalliimmaksi tulisi, jos syöttäisin kaikille kissoille pelkästään eläinkaupan raksuja. Lita, Nelli ja Nuppu ovat ne, jotka syövät vain eläinkaupan raksuja, mutta Niban, Jekun ja Pipsan raksuannokseen sekottuu eläinkaupan raksuja sekä markettiraksuja. Ja en nyt kaipaa kommentteihin valitusta markettiruuan käytöstä. Syötän kissoilleni juuri sitä ruokaa, mitä itse haluan ja juuri sitä ruokaa, mistä he nauttivat.

Tuota yhteensä summaa nostaa 85e:lla tuon minun Zooplussa tilaukseni ja ennenkuin aloin laskemaan kaikkea yhteen mietin, että enhän minä nyt joka kuukausi tuommoisia tilaa.Sitten aloin miettimään. Viime kuussa tilasimme n.250e maksavan ilmanpuhdistajan, 70e maksavan vesilähteen, kesäkuussa ostimme 45e maksavan Litter Locker-boxin, että saimme yhden kissoistamme käymään hiekka-astialla pissalla sohvan sijaan ja keväällä tilasimme päälle 200e maksavan vesi-imurin. Eli melkein joka kuukausi tulee ostettua JOTAIN ylimääräistä kissoille. Emme olisi ikipäivänä ostaneet ilmanpuhdistajaa, jos meillä ei olisi näin montaa kissaa, tai olisi ostaneet vesi-imuria, ellei karvoja olisi joka paikassa näin hirmuisesti.

Taidan siis kuulua gallupissani kohtaan "en uskalla laskea", mutta laskinpa silti. Hurja summa kun näin alkaa asiaa pohtimaan. Ei se niin kamalalta tunnu kun niitä pusseja hakee kerran pari viikossa ja aina sen pussin pari kerralla. Ehkä olisi syytä vaan ostaa suosiolla Litan, Nupun ja Nellin raksuista isommat säkit, tulisi varmaan loppupeleissä halvemmaksi. On vain niin hurjaa laittaa 60e-90e kerralla yhteen ruokasäkkiin. Sitten kerrot sen kolmella. Huih huih.Tässä hieman kevennystä:
http://www.simonscat.com/Films/Cat-Man-Do/?sort=o1 kommentti:

 1. Mä löysin sun blogiin googlen kautta ja pitää heti kommentoida! :)

  Mä oon kanssa monta kertaa ajatellu, että täytyis ostaa sellanen iso säkillinen raksuja! Puhuin yhelle kaverille vaan sitä, että meillä ei oikeen oo paikkaa sellaselle isolle säkille(mitä ne nyt on 15kg vai enempi) niin se vaan sano, et vie sen säkin aina verkkokellariin missä sit käy aina täyttämässä pienempää rasiaa. Täytys tehdä ihan samoin!
  Me ostetaan meinaan yleensä sellasia 3kg:n pusseja eläinkaupasta mihin mä kanssa sekotan markettiraksuja joukkoon. Se kestää meillä sen jonkun pari viikkoa, kun noi syö suunnilleen kupillisen päivässä raksuja, tosiaan kaikki muut paitsi Mörkö syö kaks kertaa päivässä sit märkäruokaa. Raksuja me ollaan pidetty noilla aina kupissa mitä täytetään sit sitä mukaa kun ne syö.
  En kyllä varmaan ees uskalla laskee paljonko meillä menee kissoihin rahaa :D Se vesilähde lähtee kyllä tosi pian tilaukseen ja pakko varmaan se sellanen pallorata tilata kanssa, vaikutti niin hyviltä!
  t. tiia

  VastaaPoista