tiistai 27. marraskuuta 2012

Kissat ja kynttilät

Pentik <3

Ainut hyvä asia syksyssä ja talvessa on pimeys, mutta sekin tietyssä rajoissa. Tälläinen jatkuva vesisade ja harmaus alkaa käymään energiasäästöjen päälle. Pimeneviin iltoihin on ihana laittaa kynttilöitä palamaan. Olen aina ollut kova polttamaan tuikkuja, samoin on oma äitini. Varmaan sieltä lähtenyt tämä kynttilöiden hamstraus. Kotona asuessani ei meillä ollut lemmikkejä, jotka olisivat vaikuttaneet milläänlailla kynttilöiden polttamiseen. 

Nyt kuitenkin omasta kodistani löytyy kuusi karvaista kaveria, joidenka turvallisuus menee oman tuikku-himoni edelle. En kuitenkaan ole luopunut kaikesta. Ensimmäisinä vuosina kissanomistaja en uskaltanut polttaa kuin ulkona parvekkeella lyhtyä. Pikku hiljaa olen laajentanut kynttilöiden polttamista erilaisissa paikoissa. Kynttilät kuuluvat ehdottomasti jouluun !

Ensimmäiseksi hankin katosta roikkuvia tuikkulyhtyjä. Ensin kattoon reikä, reikään proppu, proppuun koukku, koukkuun ketju ja ketjun päähän tuikkulyhty. Näin ei tarvinnut pelätä kissojen tunkevan viiksiään kynttilään. Toinen hyvä keksintö on seinälampetit. Sain näitä mieheltäni lahjaksi itkettyäni kuinka kaipaan kynttilöitä ja niiden tunnelmaa syksyisin ja talvisin. Juuri tällä hetkellä postissa on tulossa lisää seinälampetteja. Shhh...ei kerrota miehelle mitään.

Nämä ovat koristaneet seiniämme jo vuodesta 2009.

Seuraavaksi laajensin valikoimaan tavallisia pöytätuikkuja, jotka laitoin korkealle hyllylle olohuoneeseen. Tämä oli jo hurjaa, koska meillä tunnetusti Nelli hyppii kukkasien perässä näille hyllyille. Tästä syystä olen yrittänyt tunkea hyllyn täyteen tavaraa, jotta Nellistä tuntuisi ettei tämä pääse hyppäämään hyllylle. Ei ole aina auttanut. Nyt kun kynttilät taas ovat alkaneet palamaan meillä, ei Nelli ole onneksi kertaakaan hypännyt hyllyn päälle. 

Hyllyillä oli viime vuonna enemmän valkoisia pallotuikkuja, mutta Nelli pudotti ne yhtenä kukka-piknik reissuna.

Tänä vuonna olen ollut oikein hurjan rohkea ja olen laittanut kynttilöitä mm. keittiönpöydälle ihanaan Pentikin tuikkukippoon. Ajattelin, ettei tarvitse pelätä niin kovasti kissan syttymistä palamaan, kun näissä kipoissa tuikku uppoaa todella alas. Kun sytytin kynttilän ensimmäisen kerran tähän tuikkukippoon, tuli Lita kurkkimaan tapahtumaa. Lita kävi myös katsomassa tuikun luona, että mikä kumma siellä lepattaa. Aika kauan Lita jaksoikin katsella tulta. Ainut pelko mikä tämän kynttilän kanssa on että jos kissat saavat ravaus-kohtauksen ja juoksevat kynttilän kumoon. Tästä syystä en jätä kynttilää KOSKAAN palamaan tähän ilman vahtia. Voi kyllä olla, että kynttilä sammuisi, jos kippo tippuisi maahan, mutta ihan mielelläni jättäisin tämän teorian testaamatta. 

Voi että rakastan Pentikin tuotteita. Kumpa niitä voisi olla enemmänkin tarkoituksensa mukaisessa käytössä.

Lisäksi tänä vuonna ihana hurricane on päässyt töihin. Ostin tämän ihanuuden Partyliten kutsuilta 2010 eikä tämä ole ollut virallisessa käytössä ennen tätä päivää. Hurricane on sijoitettuna korkealle vitriinin päälle. Joskus Nelli on hyppinyt myös tämän mööbelin päälle, mutta ei varmaan vuoden sisällä kertaakaan. Toivotaan ettei hypi tänä syksynä/talvenakaan.

Näin yhdessä blogissa kuvan jossa oli sekä lattialla olevia suuuuuuria lyhtyjä, että kissa kiehnäämässä niitä. Näitä suuria lyhtyjä oli kolma kipaletta ja kissoja perheessa muistaakseni kaksi kipaletta. Aloin sitten itse miettimään, että josko meille voisi myös hankkia tämmöiset. Lyhtyjen täytyisi olla todella painavia ja kestäviä, sillä en yhtään luotta siihen etteikö meidän kissat yrittäisi mennä lyhtyjen päälle...Ehkä parempi antaa olla vaan...

Partyliten Hurricane koristaa vitriinin päällystä. Toinen Hurricane on turvassa vitriinissä.

PST ! Kissankarvat leimahtavat hyvin helposti tuleen, joten kynttilöiden kanssa tulee olla erittäin varovaisia. Eikä kynttilöitä saa jättää palamaan koskaan ilman ihmisen valvontaa. Varsinkin matalalla olevat kynttilät vaativat jatkuvan vahtimisen. Kissa saattaa vahingossa saada tulen tarttumaan itseensä esim. häntään kävellessään kynttilän ohitse. Ei kannata pitää matalareunaisia tuikkukippoja pöydillä/tasoilla, joilla kissat normaalisti kulkevat. Myös viikset syttyvät helposti palamaan. Kissat ovat uteliaita ja mitä luultavimmin menevät tutkimaan lepattavaa liekkiä. Tämänkin vuoksi matalareunaisia tuikkukippoja on syytä varoa, jos ne ovat kissan ulottuvilla. Vaara, jota itse pelkään eniten on se, että kissa pudottaa kynttilän hypätessään pöydälle/tasolle/hyllylle. Siinä on palovaara jos jossakin !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti