sunnuntai 7. elokuuta 2011

Hoidettiin Litaa

Eli meille ostettiin nyt tuo Furminator. Ihana mieheni toi sen yllätyksenä pari viikkoa sitten. En olisi ikinä uskonut sen toimivan noin hyvin! Ei tarvinnut kauaa harjata kissoja, kun hunajamelonin kokoiset karvakasat odottivat sohvan käsinojalla viemistä roskiin. Karvaa lähti jokaisella harjanvedolla enemmän kuin kymmenellä vanhan harjan harjauksella. Harjatessani aloin jo pelkäämään ettei karvanlähtö lopu ollenkaa ja kissoistani tulee kaljut! En yhtään ihmettele miksi kyseinen harja on moisen maineen saanut.


Niin paljon kehuttu Furminator

Nämä karvat lähtivät pelkästä masun harjauksesta.

Litaa oli niin mukava harjailla, kun tämä ei pistänyt yhtään vastaan huomattuaan, kuinka hyvältä uusi harja tuntui. Lita makasi selällään reisieni päällä ja harjasin tämän masua. Yhdessä vaiheessa Lita nosti toisen tassunsa ylös kuin merkkinä, että nyt pitää harjata taive kohdasta! Kova oli hoitaminen myös Litan osalta harjauksen aikana. Hoitoa sai oma tassu, harjaajan polvet sekä itse harja.


Miksei kaikki kissat voi olla yhtä helppoja hoidettavia kuin meidän Lita? Pipsa on kyllä hyvä kakkonen, mutta Pipsaa ei saa mistään hinnasta selälteen makaamaan.


Manikyyri ja tassukarvat

Kauneuden hoitoon kuuluu tietenkin myös manikyyri. Kynnet saa Litalta helposti leikattua kun laittaa tämän istumaan syliin. Kynsien leikkausta häiritsee aina välillä tassuissa olevat karvat. Litan anturoista ei näy kuin pieni pilkahdus, sillä tassunpohjan täyttää pitkät karvat kuten kuvassa hieman näkyy. Kummastelimme usein mieheni kanssa Litan varovaisuutta hypyissä ja miksi tämä leikki mielummin maton päällä kuin laminaatilla. Sitten iski ajatus, että ehkä tassun pohjissa olevat pitkät karvat estävät tassun pitoa. Hypyissä ollaan varovaisia, koska ollaan pennusta saakka opittu siihen,ettei tassu pidä hirveän hyvin. Sama pointti laminaatilla, tassu luistaa kovasti kun anturan ja lattian välissä on niin suuresti karvaa.

Olisikohan Lita rohkeampi, jos nämä pitkät karvat olisi trimmannu lyhyeksi ihan pennusta saakka? Hyppisikö Lita enemmän tasojen päälle? En kyllä yhtään valita ! Olen monesti kironnut muita kissojani heidän hyppiessään keittiötasoille, ruokapöydälle ja muille korkeille paikoille. Pahimpana mainittakoon Nelli, joka hyppää leikiten mm. vessan oven päälle hengaamaan. Kyllä, luit oikein, vessan oven päälle. Lita ei ole kertaakaan hypännyt esimerkiksi keittiönpöydälle suoraan, vaan aina mennyt jonkun muun tason kautta "portaittain". Mutta kun iltaisin alkaa porukalla 100metrin aidat, ei tassukarvat haittaa menoa. Sitä juostaan ihan yhtälailla kuin tassukarvattomat kaverinsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti