keskiviikko 10. elokuuta 2011

Kissanlelu vol1

Kävimme mieheni kanssa kesällä Bulgariassa hieman rentoutumassa, vaikka rentoutuminen oli kyllä kaukana. Anyways. Heti ensimmäisenä iltana kojuja kierrellessämme silmiin pisti vihreän värinen laservalo, joilla lapset leikkivät kaduilla. Oli myös hieman isompia koneita, jotka seinälle asennettuna tekivät maahan jos jonkinlaisia kuvioita juuri tällä vihreällä laserilla. No pitihän sitä kissoille tuoda jotain tuliaista ja niimpä mieheni osti 40levaa (n.20e) maksavan laserkynän.

Kissojen tuliainen Bulgariasta.

Syksy saapuu, illat pimenee ja vihreä laservalo tulee varmasti kovaan käyttöön.
Valo on kylläkin niin kirkas, että se näkyi auringonpaisteessakin.

Meillä oli ennen pari pienempää punaista laservaloa, jotka ostimme M&M:stä. Niissä tuntui patterit heikkenevän hyvin nopeasti ja sen myötä myös punainen laservalo alkoi himmentyä. Kyllähän tuossa uudessakin valo heikentyy kun patteri alkaa loppumaan, mutta nappi-pattereiden sijaan uusi kynä syö sisälleen 2x AA patterit. Eli kestoa on hieman enemmän kuin vanhoissa kynissä. Uuden kynän kanssa tulee olla varovainen, sillä valo on tooodella kirkas kun patterit on juuri vaihdettu.

Useimmat kissat meillä rakasti punaistakin laservaloa, mutta tämä vihreä on kyllä lyönyt punaisen innostuksen. Jopa Pipsa, jota yleensä on vaikea saada innostumaan mistään lelusta, on juossut pitkin olohuoneen mattoa jahdaten vihreää valopilkkua. Litan ei puolestaa tarvitse kuin kuulla, että alan kaivamaan kynää olohuoneenpöydän välissä sijaitsevasta laatikosta, niin kuuluu jo Litan ominainen vinkaisu ja silmät tarkkana se jo etsii missä valopilkku menee.

Kissojen ja koirien sanotaan näkevän maailman musta-valkoisena. Itse en usko tähän väitteeseen täysin. Välillä puolestani olen miettinyt, että voiko kissalla olla värisokeus? Sillä Jekku on ainut kissoistamme, joka ei lähde juoksemaan vihreän valon perässä. Vaikka valon laittaisi Jekun tassujen viereen, ei Jekku reagoi siihen laisinkaan. Tuntuu ettei Jekku näe sitä. Jekku on erittäin kiinnostunut muiden touhailuista, kun nämä juoksee pitkin kämppää valon perässä, mutta Jekku ei tunnu pääsevän juttuun mukaan. Niimpä tein hieman googlailua. Eräällä sivulla sanottiin näin :

"Like most mammals, it has long been assumed that cats and dogs are all color blind and can only see in black and white. Recent studies have found this to be untrue; Cats, dogs, bulls, and many other mammals can see in color... "


Artikkeli kertoo kissojen ja koirien näkevän värejä, mutta vain hieman erilailla mitenkä ihmiset ne näkevät.  Suurin osa nisäkkäistä on tietojen mukaan värisokeita, mutta kissat ja koirat eivät täysin. Lisäksi on olemassa "myytti", jonka mukaan vain miehet, (joten miksei siis kaikki miespuoliset mm. kollit?) voivat olla värisokeita, mikä osaltaan sopisi Jekun kohdalle. Vaikka Jekku on palliton, on meijän Hitleri silti yksi talon miehistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti