maanantai 1. lokakuuta 2012

Niban neliöt on vähentynyt


Meillä on Niba joutunut asustelemaan meidän makuuhuoneessamme jo pidemmän aikaa aina päiväsajan. Öisin puolestaan Lita ja pennut ovat lukittuna yhteen makuuhuoneeseen ja Niba saa mennä vapaana pitkin muuta kämppää. Annamme siis Litan ja pentujen olla vapaana täällä, kun tulemme miehen kanssa päivällä töistä tai viikonloppuisin silloin kun heräämme. On tämä aikamoista pelaamista näiden tilojen ja kissojen kanssa. Myöskin vessanovi pitää olla suljettuna pentujen ollessa vapaudessa, sillä meillä on suihkussa vesikaivo tyhmästi seinässä, eikä lattiassa niinkuin nykyään kaikkialla muualla tuntuu olevan. Ja se kaivonreikä on vielä sen verran iso, että sinne kyllä mahtuu kissanpentu. 

Niballa tosiaan on käytössä päiväsaikaan 12neliötä. Hyvin Niba siellä tuntuu viihtyvän varsinkin kun miehen tietokone on siellä myös ja tämä istuu koneella suht paljon. Niba on aina ollut miehen perään ja yleensä hengaakin siellä missä miehenikin. 

Niballe on makuuhuoneessa raapimapuu, vessa-astia ja oma ruokailupiste, joten olot on täysin samat kuin muuallakin asunnossa, neliöitä vaan on hieman vähemmän. 

Kova luotto on siihen, että Niban ja Litan välit lämpenevät pentujen lähdettyä. Sama tilanne oli vanhempieni räggäreillä kun Usvalla oli pennut. Kun Usvalla oli pennut antoi tämä Ötökälle turpiin aina tilaisuuden tullen, vaikka normaalisti Ötökkä on heidän kahden kissan lauman johtaja. Kuitenkin kun pennut lähti, meni hierarkia normaaliksi eikä tappeluita enää syntynyt. Näin toivon meilläkin tapahtuvan. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti