perjantai 5. lokakuuta 2012

Pipsan manikyyrihoito


Pipsa kävi tänään 14.15 eläinlääkärin luona, kun tämän kynsi oli päässyt kasvamaan todella pahasti tassun anturaan. Pipsa oli kiltisti lähtenyt matkaan eikä ollut autossa edes miukunut. Hississä oli kuulemma vähän pitänyt ääntä, mutta hyvin pienesti. Eläinlääkärissä oli mököttänyt ja ell. oli naureskellut että kylläpäs sitä ollaan nyt loukkaantunutta. Kerran oli koittanut hypätä karkuun ja muuten oli pysynyt nätisti paikoillaan. On se vaan niin kiltti kissa !

Pelkäsin ettei kynttä saa leikattua saksilla ja Pipsa joudutaan rauhoittamaan. Onneksi näin ei kuitenkaan ollut vaan ell. oli napsinut alta puolen minuutin etutassujen kynnet niin lyhyiksi kuin suinkin sai. Suositus olisikin nyt että Pipsa kynnet pidetään hyvin lyhyinä, leikkausväli n.2 vkoa. Tästä täytyy muistaa pitää kiinni. Kaikin puolin Pipsa kuulemma näyttää hyvältä kissalta. Rokotukset ovat Pipsalla voimassa vielä ensi vuoden lokakuuhun, joten ei tarvitse niistäkään ihan heti murehtia. 

Eläinlääkäri reissu oli kestänyt 5-10min ja hintaa oli 57e. Suhteellisen kallista sanoisinko. Hinta-arvio olikin 60-90e. 

Meidän kynsisakset ovat ihan kelpo kapineet, mutta Pipsan kynsiä ajatellen olisi muunmoiset ehkä paremmat. En osaa oikein selittää kunnossa kuinka Pipsan kynnet kasvavat, mutta ne ei lähde kasvamaan kuten muiden kissojen kynnet. Ne kasvavat hyvin "leveinä". Täytyy joskus napsasta kuva. 

Pipsa lähettää terveisiä ja mukavaa viikonloppua kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti