tiistai 24. heinäkuuta 2012

Mission: Activate

Halpaa hupia.
Rasia viinirypäleitä n.2e ja kissanminttunapit 1,95e.
Sai emäntä vitamiineja ja kissat lelun.

Olen viettänyt suhteellisen paljon aikaa Litan ja pentujen kanssa jättäen muut kissat ehkä turhan vähälle huomiolle, ainakin omatunto meinaa aina välillä kolkutella. Niimpä mietin jo lauantaina, että kuinka kissoja voisi viihdyttää, ilman että olen itse vieressä leikittämässä. Hetken aikaa manasin mielessäni, että miksen ole ostanut Mustista ja Mirristä sellaista pallolelua, jonne voi sisälle laittaa herkkuja. Ja herkut tulevat tietenkin ulos vain työn kanssa. Nyt sille olisi kuitenkin käyttöä. Tätä manatessa söin viinirypäleitä. Sitten se ajatus iski! Viinirypälepaketissa on sopivasti reikiä, jotta herkut tuoksuu lävitse ja se on suhteellisen helppo saada auki, joten mielenkiinto leluun ei varmasti katoa, sillä herkut kyllä tulee ulos kun vaan jaksaa yrittää. 

Nelli haistelemassa kissanminttunappeja. Laitoin "leluun" sisälle monta kissanminttunappia. Annoin kissojen ensin haistella, että mitä rasian sisällä on ennenkö suljin sen. Sen jälkeen vain rasia lattialle ja kissoilla oli tekemistä hyvin pitkäksi aikaa.


Lauantaina Niba oli eniten kiinnostunut rasiasta ja jaksoinkin mennä sen perässä varmaan useamman kymmenen minuutia. Saatuaan pari nappia ulos, Niba päätti kuitenkin mennä jatkamaan nokosia ja jättää puuhat Jekulle. Ja Jekku taisteli itsellensä kaikki napit. Maanantaina laitoin heille uudelleen nappeja rasiaan ja tällä kertaa rasian kimppuun jäi Pipsa ja Jekku. Oli niin mukava nähdä Pipsakin touhuamassa jotain.

Aloin jo miettimään, että samaan ideaan voisi käyttää myös wc-paperin tyhjää hylsyä. Taittelee päädyt vain umpeen. Tai mitä tahansa turhaa pahvilaatikkoa tai pientä pahvi-/ paperipussia. Ei tarvitse ostaa erikseen mitään lelua tätä käyttötarkoitusta varten, kun voidaan harrastaa uudelleenkäyttöä. Paitsi sitten tietenkin täytyy miettiä jos näistä uudelleenkäyttö välineistä tulee haavereita. Hieman pelotti tuo viinirypälerasian reunojen terävyys, mutta eiköhän kissat pärjää.Tiedän, että monet ovat varmasti käyttäneet jo tätä ideaa ties kuinka kauan, mutta itselle tämä oli uusi ja olen hyvin iloinen siitä ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti