tiistai 17. heinäkuuta 2012

Toys toys..


Ostin jo aikaa sitten aivan ihanan lelun kissoille M&M:stä. Taisi olla huhtikuu vielä, kun tämän nappasin töistä tullessani. Onhan tuo nyt aivan suloinen.
Hintaa oli naurettavat 3,90e.


Meillä on leluja kyllä yllin kyllin, mutta silti niitä tulee auna ostettua lisää vaan. Onhan se nyt mukavaa kun kissoilla on minkä kanssa leikkiä. Varsinkin nämä CatNip-lelut kelpaavat erittäin hyvin meidän taloudessa. Meillä on jo kaksi CatNip-lelua M&M:stä, toisen mieheni osti jonkun vuosi sitten roadtripiltään kissoille tuliaisiksi ja minä ostin jossain vaiheessa tätä vuotta toisen samanlaisen (mutta eri kuosisen). Täytyy joku päivä ottaa näistäkin leluista kuvaa. Ne tuntuu olevan kesto suosikki. 

Nyt kumminkin kissat ovat heitelleet tätä lintua. Linnussa ei ole mitään sisällä, että siitä löytyy vain tuo kangas, mistä se on ommeltu. Mielestäni tämä on tosi hyvä, koska jossain vaiheessa kangas varmasti hajoaa ja jos siellä sisällä olisi jotain, se päätyisi Niban suuhun, aivan varmasti.  

Hieman on huonoja kuvia, mutta ehkä kuvasta näkee mimmonen lelu on kyseessä. 

Kuten puhuin edellisessä kirjoituksessa, kissa on peto, jota ajaa metsästyksen halu. Meillä tämä metsästyksen halu näkyy sekä syömisessä että leikkimisessä. Monta kertaa sitä ajattelee, että missä kummassa se kamera on kun sitä tarvitsee kun Nelli vaanii lelua ihan matalana, asettelee tassunsa ja ampaisee kohti uhriaan. Jonain päivänä se kamera on siinä käsillä !

Ensin täytyy vähän haistella...

...kyllä, siinä tuoksuu kissanminttu ! Ja myös Jekku huomasi tämän.

Metsästäminen vapauttaa kissan aivoissa serotoniinia ja dopamiinia. Varsinkin sisäkissat pääsevät harvemmin toimimaan tilaisuuksissa, jotka muistuttavat metsästämistä ja näin ollen kokevat sen tuoman mielihyvän. Kissanomistajan näkökulmasta kissa saattaa vaikuttaa hyvin onnelliselta, mutta todellisuus voi olla toinen. Kissat, jotka eivät pysty toimimaan luonteelleen ominaisemmalla tavalla eli metsästämään ei eritä mielihyväkemikaaleja yhtä paljon kuin metsästävät yksilöt. Tästä syystä kissat etsivät muuta puuhasteltavaa kuten syöminen tai nukkuminen serotoniinin ja dopamiinin erittymiseksi. Juuri näiden toimintojen vuoksi omistajat usein ajattelevat kissojensa elävän oikein kissanpäiviä, vaikka todellisuudessa passiivisuus ei välttämättä ole hyvä asia. Siksi aivan yhtä tärkeää kuin ruokkiminen, on leikkiä kissojen kanssa leikkejä, jotka mallintavat metsästystilannetta. 

Metsästyksen tarve tietenkin muuttuu iän myötä, mutta nuoret ja vetreet kissat tarvitsevat leikittämistä siinä missä ruokkimistakin emännän/isännän puolesta. "Tää on mun saalis, älkää tulko lähemmäs.."
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti