maanantai 20. elokuuta 2012

Leikkisä Vilperi ikää 5vkoa2pv

Vilperi on ollut alusta saakka Vilin kanssa kaikista leikkisimmät pennut. Heillä riittävät virtaa ja intoa leikkimiseen. Tuollaiset kuvassa näkyvät sulkakepit ovat olleet todella kova sana. Annoin heille makkariin myös pienen harmaan hiiren ja vaalean punaisen lintulelun, mutta niiden päälle ei oikeen vielä ymmärretä.

On todella hyvä, että kissa leikkii jo pienenä, sillä leikillä on suuri merkitys kissan elämässä aina pennusta seniori-ikään. Leikkiminen tuo fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Leikkimisen kautta kissa pysyy notkeana ja ketteränä. Kissanpennut aloittavat leikkimisen n.4 vkon iässä. Tällöin leikkiminen on painimista toisten kissojen kanssa selvittäen sosiaalisen nokkimisjärjestyksen. Kuka määrää ja kuka tottelee. 7-8vkon ikäinen pentu vaihtaa kiinnostuksen kohteen hiljalleen elottomiseen esineisiin painimisen jäädessä taka-alalle. Tästä alkaa metsästyksen harjoittaminen.

Hyviä leikkejä pentujen kanssa on juuri tälläiset sulka- tai narukepit, rypistetty paperi tai pingispallo, pahvilaatikot, laserpointterit ja ihmisten varpaat. Viimeisenä mainittuun ei saisi totuttaa pentua, sillä se ei ole enää kivaa kun kissa alkaa olemaan täyskasvuisen kissan kokoinen. Kissa kun ei ymmärrä miksei yhtäkkiä saakkaan hyökkiä varpaiden kimppuun. 

Lelut kannattaa piilottaa leikkikertojen välillä, jotta pennut eivät totu leluihin. Piilottamalla lelut pentu kokee uudelleen ja uudelleen innostumisen lelun ilmestyessä.

Olen kirjoittanut jo leikkimisen hormonaalisesta puolesta täällä ja metsästysleikkien perusteista täällä, jos kiinnostaa niin käy lukasemassa. 

Ihana Vilperi ja Vilperin ruokanaama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti