maanantai 13. elokuuta 2012

Litan pikkumiukujat 4vkoa4pv


Litan pikkuiset voivat erittäin hyvin. Viime päivityksestä alkaa olla taas aikaa, sillä olen ollut super kiireinen. En vain ole saanut tehtyä aikaa itselleni ja blogille, joten nyt päätin tehdä pikaisen päivityksen ennen nukkumatin saapumista.

Pennuilla on ikää 1kk ja 1pv, sillä pennuthan syntyivät 12.7.2012.

Kävi tuossa viime viikolla ilmi, että olen ilmeisesti sekoittanut kahden pennun sukupuolet. Eli tytöksi luulemani Lilac onkin poika, joka sai nimekseen Vili ja tummempi poika olikin vaalein tyttö, joka sai nimekseen Iita.

Kuvassa on siis Vili eikä Lilac.
Hyvä tunnusmerkki on valkoinen laikku nenässä.
Olemme nimenneet osan pennuista, siis ihan vain meillä käytettävillä nimillä. Tai ei sitä tiedä, vaikka uusi koti pitäisi antamamme nimet. Nimet ovat pojilla hyvin luonnetta kuvaavia ja yhdessä heidät nimet kertovat tarvittavan. Nimet ovat siis Vili ja Vilperi, siis Vili-Vilperi.

Tytöille on luonnistunut vasta nimet Iita ja Rosa. Vielä olisi yhdelle tytölle nimi keksittävänä.


Viime viikon aikana pennut ovat oppineet juoksemaan, sähisemään, syömään, juomaan, leikkimään ja mitä ihaninta, pissaamaan ja kakkaamaan lattialle. Luulimme mieheni kanssa Litan pissanneen lattialle, kun oli niin iso pissa lattialla, mutta pienen pienistä kakoista päätellen siellä on ollut pikkumiukujat asialla. Niimpä tänään kävimme hakemassa kissanhiekkaa pentuja varten. Pienen pienen pissa-astian olen ostanut jo aaaaaaikaa sitten.


On niin hauska seurata pikkuisten touhuamista ja näkee kuinka paljon he pitävät seurasta, sillä ei tarvitse kuin mennä huoneeseen, niin kaikki pennut juoksevat koloistansa miukuen ja maukuen. Tänäänkin istuin päälle tunnin pentujen kanssa lattialla ja ottelin heistä kuvia. Touhua mahtui jos jonkinmoista. Oli kissanhiekan syömistä, oli kiipeilyä, painimista ja juoksemista. Pari kaveria nukahti rankan leikin päätteeksi. Vilperikin oli niin uninen, mutta päättäväisyys pysyä hereillä voitti nukkumisen.


Pikkuiset ovat siis opetelleet syömään jo kiinteää ruokaa. Aluksi laitamme heille Royal Caninin babycat moussea, joka on ihan suht laadukasta. Ainakin siinä on pikkusille tarvittavia aineita hyvin. Tällä viikolla alan sekoittamaan keitettyä kanaa moussen joukkoon kun enempi osa pennuista syö jo kiinteää. Viime viikolla oli vielä melkoista taistelua tuo kiinteän ruuan maistattaminen, mutta nyt jo muutama pentu syö mielellään märkäruokaa. Jopa Litan ruoka on maittanut. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti